Grille węglowe

Szeroki wybór grilli węglowych pozwoli Państwu znaleźć model idealnie dostosowany do własnych potrzeb. Tradycyjne, nieduże paleniska sprawdzą się podczas kameralnych spotkań. Duże, wyposażone również w elementy kuchni ogrodowej to niezawodny gadżet dla znawców i pasjonatów przyrządzania dań z rusztu. Grill węglowy Weber to symbol amerykańskiego stylu przyjęć w ogrodzie. Jego sekret tkwi w kulistej pokrywie, która pozwala na kontrolowanie temperatury wokół paleniska. Nic się nie przypala, a dania dopiekają się równomiernie i w optymalnym czasie. Ruszt pod pokrywą daje też większe możliwości w zakresie przyrządzania mięs, warzyw i wszelkich wariacji z pieczywem w roli głównej. Grille węglowe są tradycyjne, trwałe i ekonomiczne. Doskonała jakość materiałów gwarantuje wieloletnie i niezawodne użytkowanie.

Jak dbać o grill węglowy? Przede wszystkim należy stosować węgiel drzewny lub brykiet przeznaczony do grillowania. Do rozpalania ognia wybierajmy tylko specjalnie dedykowane do tego celu rozpałki i akcesoria. Po każdym użyciu ruszt należy dokładnie wyczyścić za pomocą drucianej szczotki (najlepiej, gdy ruszt jest rozgrzany) bądź umyć ręcznie wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyń i dokładnie spłukać. Marka Weber oferuje także specjalne płyny i środki ułatwiające pozbycie się trudnych do usunięcia, tłustych zabrudzeń. Raz na jakiś czas warto umyć kocioł i pokrywę grilla węglowego. Systematyczne wycieranie tych elementów ręcznikiem papierowym zapobiega gromadzeniu się tłustego osadu. Grille na węgiel marki Weber wyposażone są w system ułatwiający szybkie opróżnianie misy z popiołu bez brudzenia rąk.

siatkę
listę